Massageterapeut

Jag är Diplomerad Massageterapeut sedan den 18 januari 2018. En massageterapeut för hund har läst om hundens olika muskler och hur de samarbetar i rörelse. Under många timmars praktik har jag lärt mig att hitta och känna ofördelaktiga spänningar i muskler och hur jag kan hjälpa hunden med att återställa muskelns tonus, vilket betyder spänning.

Canineopat

Jag är Certifierad Canineopat, Djurvårdare och har D9-kompentens sedan 6 juni 2018. En Canineopat är specialiserad på hundens muskler och rörelsemönster samt smärta hos hundar. Man har hjälp av att besöka en canineopat om hunden är i behov av rehabilitering efter skada eller sjukdom. Eller om man behöver hjälp att komma i form inför tävling/jakt eller arbetssäsongen med sin hund. Misstänker man att hunden har någon form av muskel eller ledvärk och har ett avvikande eller ensidigt rörelsemönster är det också bra att konsultera en canineopat. Tänk på att några av de vanligaste orsakerna till muskel- och ledvärk kommer av snedbelastningar under en lång tid tillbaka. En canineopat kan hjälpa till att minska dessa snedbelastningar innan skada uppstår samt hjälpa till att komma tillrätta med en skada som uppkommit på grund av felbelastningar och långvariga muskelspänningar.

Utbildning på UPH Education AB

På UPH Education läser man bland annat: osteologi, myologi, biomekanink, näringslära, etologi, anatomi och rehabiliteringsmetoder samt patologi.

Läs gärna mer på UPH