Massage

UPH:s massage, ursprunget ur GSM-massage, genuin svensk massage, är en djupgående och behandlande massage. Den kan på så vis liknas med idrottsmassage då den provocerar, töjer och dränerar muskeln, för att uppnå läkning och/eller god funktion. Jag ger aldrig en helkroppsmassage då det blir tufft för kroppen och mycket för den att ta hand om. Jag masserar de delar av hunden som är i störst behov av hjälp.

Elektroterapi

Att behandla med el-terapi är snällare än massage och passar om man har smärtsamma åkommor, så som nervklämningar eller muskelinflammationer. Elen påverkar nervceller och muskelceller på så vis att den återställer spänningen i cellmembranet och på så vis hjälper kroppen till avslappning och läkning. Elen är dessutom starkt smärtlindrande och användbar för att minska på ödem, svullnader, sänker blodtrycket, ökar cirkulationen och hjälper inflammationer att läka ut.
Elen behandlar kroppen, den används ej som gate control så som TENS!

Vibrationsplatta

Vibben ger små rörelser i det vertikala planet som ger en ökad blodcirkulation och avslappning hos hunden. Den har god påverkan på senor och ligament. Den stimulerar även kroppens läkningsprocesser och förkortar återuppbyggnads-tiden samt kan användas som passiv träning för hundens muskulatur. Vibben kan både användas som rehabiliteringsverktyg och som avslappning efter träning. Perfekt för hunden att använda efter till exempel simning eller efter en jaktdag, för att återhämta sig bättre.

Kloklippning

Du och Din hund kan även få hjälp med kloklippning. Att hålla klorna omskötta är viktigare än man kan tro för hunden. För långa klor kan riskera att störa tassens position, påverka steget eller hur hunden står. Långa klor kan även öka risken för skador mot klon.

Alla hundar tycker inte om att få sina klor klippta. Hunden kan behöva extra tid för att bli klar. Den kan även behöva träning i kloklippning, vilket jag gärna hjälper till med. Observera att du i detta fall ska boka Kloklipp Träning så får ni lite längre tid än vid en vanlig kloklippning.

Dessutom kan en inspektion av klorna skvallra om felbelastningar i hundens kropp! Jag klipper med klosax samt slipar klorna för bästa resultat.

Konsultation

Boka en rådgivning med din hund Online eller i mottagningen!

Alla kan inte, av olika orsaker, besöka mig i min mottagning. Då kan vi istället mötas i video via internet! Då slipper hunden stressen med resa och nytt ställe och behöver inte möta nya människor.

På en konsultation kan en rörelseanalys göras, prova ut passande sele eller få råd kring vidare träning.

Läs gärna mer om hur man provar ut en sele hemma, i inlägget om Hundselar. Vill ni sedan ha mer hjälp, boka en Selesutprovning online eller i mottagningen. Då kan ni ta med olika selar som ska provas på hunden.

Balansbollar

Det finns plats att träna ett ekipage åt gången i mottagningen! Ett gäng färgglada bollar i olika storlekar och utförande finns att tillgå. Jag är med er under hela träningstillfället med råd, stöd och ger er övningar som passar hunden! Att träna med balansbollar passar för Er som håller på att bygga upp Er hund eller bygga upp hunden efter en skada!

Utomhus finns hunderbanan, med spännande utmaningar för hundens balans, styrka och samarbete mellan föraren! Ett utmärkt komplement till balansbolls-träning! Det är fasta hinder på sandunderlag. Passar både stora och små hundar!

Online- Tjänster

Detta är från och med juli 2021 en helt ny tjänst som jag utvecklat med hjälp av Milene Wallin. Hon arbetar mycket med hundar som har problematik med rädslor och stress. Dessa hundar lider ofta av muskulära avvikelser på grund av muskelspänningarna som stress ger.

Min största inspiration, min hund Gala, var en hund som har haft stor problematik med stress i flera former. Hon reagerade mycket reaktivt och har slitit tungt i kopplet och detta tärde på hennes kropp. Tack vare Gala utbildade jag mig till certifierad canineopat och jag brinner lite extra för alla de hundar som dagligen kämpar med de rädslor som finns i tillvaron och den fysiska stress detta kan leda till.

För att göra livet för de oroliga hundar som inte vågar besöka mig, finns nu onlinetjänsten Rörelseanalys Online. På detta vis kan vi titta, se och analysera hur vi med små saker kan förbättra hundens kropp på distans. Hunden behöver inte resa och den behöver inte bli tagen på av någon annan än sin egen person!

Så klart blir inte en analys av rörelseapparaten bestående av endast filmklipp och bilder fullkomlig, men en mycket god fingervisning om hur du behöver jobba med din hund tills dess att ni klarar av ett fysiskt möte med en canineopat!

Se Priser

Schäfern Zehra på ägg-bollen från K9 Designe Balansbollar
HMärkt 2021
Medlemskap Sveriges Hunföretagare Canineopat hundmassör