• Massage
  • Balansbollar
  • Föreläsningar

Massage

UPH:s massage, ursprunget ur GSM-massage, genuin svensk massage, är en djupgående och behandlande massage. Den kan på så vis liknas med idrottsmassage då den provocerar, töjer och dränerar muskeln, för att uppnå läkning och/eller god funktion. Jag ger aldrig en helkroppsmassage då det blir tufft för kroppen och mycket för den att ta hand om. Jag masserar de delar av hunden som är i störst behov av hjälp.

Elektroterapi

Att behandla med el-terapi är snällare än massage och passar om man har smärtsamma åkommor, så som nervklämningar eller muskelinflammationer. Elen påverkar nervceller och muskelceller på så vis att den återställer spänningen i cellmembranet och på så vis hjälper kroppen till avslappning och läkning. Elen är dessutom starkt smärtlindrande och användbar för att minska på ödem, svullnader, sänker blodtrycket, ökar cirkulationen och hjälper inflammationer att läka ut.
Elen behandlar kroppen, den används ej som gate control så som TENS!

Vibrationsplatta

Vibben ger små rörelser i det vertikala planet som ger en ökad blodcirkulation och avslappning hos hunden. Den har god påverkan på senor och ligament. Den stimulerar även kroppens läkningsprocesser och förkortar återuppbyggnads-tiden samt kan användas som passiv träning för hundens muskulatur. Vibben kan både användas som rehabiliteringsverktyg och som avslappning efter träning. Perfekt för hunden att använda efter till exempel simning eller efter en jaktdag, för att återhämta sig bättre.

Kloklippning

Du och Din hund kan även få hjälp med kloklippning. Att hålla klorna omskötta är viktigare än man kan tro för hunden. För långa klor kan riskera att störa tassens position, påverka steget eller hur hunden står. Långa klor kan även öka risken för skador mot klon.

Dessutom kan en inspektion av klorna skvallra om felbelastningar i hundens kropp! Jag klipper med klosax samt slipar klorna för bästa resultat.

Konsultation Utrustning

Boka tid med Din hund för att få hjälp med utprovning av utrustning som passar hunden och Era behov. Att välja rätt utrustning till hunden är viktigt. Den ska vara anpassad till just din hunds anatomi och fungera till den uppgift Ni ska utföra. Att köpa fel sele är lätt gjort med tanke på det stora utbud som finns idag. Att en sele funkar perfekt till labradoren ”Lovis” betyder inte att samma sele sitter lika perfekt på bullterriern ”Arthur”!

Läs gärna mer om hur man provar ut hemma, för Er som ej har möjlighet att besöka mottagningen, i inlägget om Hundselar.

Balansbollar

Än så länge är inte alla utrymmen för träning inomhus klara, men det finns plats för att träna ett ekipage åt gången i mottagningen! Ett gäng färgglada bollar i olika storlekar och utförande finns att tillgå. Jag är med er under hela träningstillfället med råd, stöd och ger er övningar som passar hunden! Att träna med balansbollar passar för Er som håller på att bygga upp Er hund eller bygga upp efter hunden efter en skada!

Föreläsningar och kurser

Boka en kurs eller föreläsning kan både privatpersoner och klubbar göra! Jag kommer till Er klubblokal eller dylikt. Är Ni inte en klubb, men ett gäng hundtokiga personer (fler än fyra pers) så kommer jag hem till er och ger föreläsning och hundsnackar!

Föreläsningsalternativ

Hundens Fysik – En föreläsning som riktar sig till Er som ännu inte känner till vad friskvård och rehabilitering för hundar innebär. Vilka hundar har behovet? Vad gör det för skillnad? Hur ska man se på sin hunds fysik?

Smärta hos hund – I denna föreläsning djupdyker vi i hundens smärtsystem! Hur yttrar sig smärtan? Vad händer med hunden när den utsätts för smärta? Hur kan vi hjälpa vå hund när den har ont?

Vardagsfys – Detta är för Er nördar som alltid vill veta mer! Hur fungerar hundens rörelseapparat och vad ska vi göra för att ligga i framkant och hålla våra fyrbeningar i toppskick? Förutom lite anatomi ges även konkreta råd om hur vi kan göra för att rikta vardagsträningen för att stimulera god muskel- och ledhälsa hos hunden.

Kurser

Balansbollskurs – Ett kurs som passar alla hundar, stora som små, gamla som unga! Balanskursen ger dig verktyg att lära känna din hunds rörelsemönster och se vilka övningar som kan vara till hjälp att förbättra din hunds kroppskontroll och fysik. Denna kurs hålls i lokal anpassad för hundar, då det är viktigt att hunden inte halkar!

Fyspromenad – Denna kurs kan hållas mer eller mindre vart som helst! På en promenad finns massvis av saker man kan hitta på förutom de dagliga behoven. Förutom kondition kan vi på en vanlig promenad träna styrka, koordination och balans. Som en bonus för vi jobba på samarbetet mellan förare och hund, vilket båda uppskattar! Ni behöver vara minst fyra ekipage.

Har ni egna idéer eller önskemål om vad ni skulle vilja veta mer om, hör av er!

Se Priser

Schäfern Zehra på ägg-bollen