Arya – Portugisisk Vattenhund

Vi träffade Sofia första gången när hon utbildade sig till canineopat och behövde hundar att öva på. Därefter har det varit ett självklart val att gå till Svanskogs hundfysik vid behov. Sofia är duktig, noggrann, inkännande och trygg. Både jag, Arya och min andra hund Majta har stort förtroende för henne!

Arya vilar på vibben


Aryas nuvarande behandling startade med en hälta i vänster framben. Efter undersökning av veterinär och uteslutande av skelettskada så kontaktade vi Sofia för en genomgång. Spända muskler på framför allt vänster sida var boven i dramat.

Kinesiologitejp på hund
Portugisisk vatten hund
Arya har fått sin bog tejpad med kinesiologitejp


Arya har epilepsi så vi har i samråd valt att inte behandla hennes muskler med el utan hon får bara massage- och vibbplattabehandling.
Redan efter första tillfället märkte jag stor skillnad i Aryas gång. Hon travade bättre, gick högre med svansen och blev mycket mer busig! Nu är hon inte längre halt, rör sig fint, travar mer än hon går i passgång (vilket hon ofta gör när hennes kropp blir trött eller när matte går för sakta😉) och hon är glad jämt!

Portugisisk vatten hund Balansboll
Arya vilar sig i form på balansbollen!


Vissa muskler är fortfarande lite spända så vi fortsätter behandla ett tag till för att inte hältan ska komma tillbaka. Framöver kommer vi återkomma för kontrollbesiktning då och då. Arya är nämligen en hund med mycket studs och snabba vändningar så en behandling med jämna mellanrum kan vara bra för att undvika framtida skador. 😊

Texten ovan är i sin helhet är skriven av Aryas matte Kristin, tusen tack för att ni delar med er av era erfarenheter!