Cosmo – Västsibirisk Laika / Border Collie

Cosmo
Cosmo

Cosmo är en 2 årig hane som är en oplanerad blandning av Border Collie och Västsibirisk Laika. Alltså två väldigt energiska och arbetsamma raser. I Januari köpte vi Cosmo och vi är hans femte hem så han är väldigt stressad och spänner sig väldigt mycket, som gör att han lätt kan få smärtor. 

Jag fick kontakt med Sofia då min lärare tipsade om att ha praktik här. Under tiden jag har varit här så har jag sett hur hundarna har blivit bättre och bättre av behandlingen som Sofia ger.

Cosmo i sitt nya föralltid-hem
Cosmo i sitt nya föralltid-hem

På min praktik har jag också lärt mig en hel del om hundar, deras kropp och hur allt hänger ihop.  När Cosmo kom hem så började jag se att han var ganska krum i ryggen, han drar väldigt när vi går promenader, som gör att han spänner sig pga det också och han reagerade starkt när vi rörde hans bakben och tassarna. Jag pratade då med Sofia om att boka in tid för att gå igenom Cosmo och göra en så kallad besiktning av honom. Sofia märkte av samma problem som jag hade tänkt över, men också att han hade väldigt dåligt med muskler. 

Border Collie Laika korsning

Även om Cosmo bara är 2 år så är det viktigt att ta tag i problemet redan nu innan det utvecklar sig och blir ett större problem när han blir äldre. Det är lättare att åtgärda problemet nu!

Cosmo har fått el-behandling 3 gånger än så länge, men redan efter första gången märkte man skillnad på hans rygg. Han är inte lika krum i ryggen längre och han är positiv till alla övningar som han får göra för att bli bättre och han springer gärna in för behandlingen. Planen framöver för Cosmo är att fortsätta ela hans bakdel, för att sedan ta tag i framdelen och börja träna med honom så han får ett bättre självförtroende. Att gå till Sofia var ett självklart val och vi är väldigt nöjda. 

Texten ovan är i sin helhet skriven av Malin samt hon har även tagit bilderna! Tack Malin och Cosmo för att ni vill dela med er av er upplevelse hos mig!