Reko och frivillig hantering

Jag eftersträvar att alla hundar, oavsett ursprung och historia, ska våg låta sig masseras, behandlas och samtidigt känna sig trygga. 

Men! Att behandla skador, förslitningar, sträckningar och andra åkommor är inte alltid så behagligt som vi önskat! Att ta en sak i taget, gå varsamt fram, skapa en kommunikation och eller använda distraktioner är värdefullt att lägga lite extra tid på, för att göra hundens upplevelse så bra som möjligt! 

Tillsammans skapar vi en plan för hur behandlingen för just din hund ska se ut och hur tillvägagångssättet ska vara upplagt! 

Alla är olika och alla olika är välkomna!

Alla typer av hundar

Jakthundar, tävlingshundar, tjänstehundar och sällskapshundar är alla i behov av massage och träningsråd för att förebygga skador och upprätthålla prestanda. Att hunden är glad och arbetsvillig är inte alltid hela sanningen. De är ofta mycket ambitiösa och dessutom experter på att hitta på sätt att ta sig fram trots en stel bog, en värkande rygg eller en öm tass. Detta gör att det som ägare är lätt att missa de små signalerna på smärta. Istället märker vi det när hunden börjar halta och då kan problemet ha funnits hos hunden länge.

Hundhälsa

Svanskogs Hundfysik jobbar för ett hälsosammare hundägande. Jag vill informera och utbilda ägare i hur de kan hjälpa och förbättra sin hunds fysik och de hälsofördelar som följer då hunden är i god muskulär form.

Rehabilitering hos Svanskogs Hundfysik innebär att man jobbar med att återfå styrka, rörelse och funktion. Många skador uppstår på grund av allmänt slitage på leder, felaktig användning av utrustning, träning som ej anpassats efter hundens aktuella förmåga, övervikt med muskel- och ledproblem som följd eller helt enkelt av lång och trogen tjänst. Dessa skador kan ibland vara svåra att med bara ögat upptäcka och då kan det vara en god idé att uppsöka en canineopat eller annan kunnig person inom hundens myologi, biomekanik och anatomi.

Jag jobbar även med att hjälpa hunden och ägaren med rehabilitering av skador på grund av trauma eller att komma igång efter en längre tids sjukdom. För mig är en dialog med hundens veterinär mycket viktig för att jag ska kunna ge hunden den mest relevanta behandlingen i rehabiliteringen. Får du remiss av veterinär och har med rehabilitering i din försäkring så täcker det en del eller hela kostnaden!

Friskvård för mig är att bibehålla och utveckla hundens styrka, rörelse och funktion. Anpassa den dagliga motionen och aktiviteterna efter din hunds kapacitet, tänk på att de är individer och ibland kan sakna rastypiska förmågor. Anpassar man aktiveringen till hunden och dess förmåga, höjs hundens prestationsförmåga och risken för snedbelastningar och överansträngning minskar. För att nå de resultat man vill krävs att hundens muskler och leder underhålls kontinuerligt.

Jag, Sofia Malmberg, driver Svanskogs Hundfysik.

Jag intresserade mig utav det här yrket tack vare min schäfertik Gala. Hon var en hund med D-höfter och blivit tvungen att amputera en tå på grund av fraktur. Den dåliga höftstatusen gjorde mig intresserad för fysträning för hund. Allt för att hon ska må så bra som möjligt, så länge som möjligt. 

Gala, min stora inspiration och trogna följeslagare, gick bort 3 juni 2021 på grund av att ha åldrats fort och mycket de sista tre månaderna och jag var tvungen att släppa taget om min älskade vän.

 Zehra, min kvarvarande schäfertik, är en energisk och arbetsvillig hund, som kan mycket olika konster, älskar fys-arbete såsom cykling och drag. Hon är mitt stora stöd och träningskamrat!

 

Företaget innehar F-skatt

Svarta schäfrarna Zehra och Gala i full fart