Balanskurs Grund 2,5 h

Ett kurs-tillfälle som passar alla hundar, stora som små, gamla som unga!
Balanskurs Intro ger dig verktyg att lära känna din hunds rörelsemönster och se vilka övningar som kan vara till hjälp att förbättra din hunds kroppskontroll och fysik.

Balanskurs


Övningarnas svårighetsgrad anpassas lätt utefter din hunds förmåga och behov, därför passar denna kurs de allra flesta fyrbeningar!

  • Kostnad: 800:- /ekipage 300:-/åhörare (utan hund)
Balansboll Hund Foxterrier Hundträninng
#allahundar

Anmäl dig till:

  • info@svanskogshundfysik.se eller skicka din anmälan på Facebook
  • Ange ditt Namn
  • Adress och Postnummer
  • Mejl-adress
  • Hundens Ålder och Ras/Raser

Betalning:

  • Swish 123 3464427 (märk betalningen med BalansIntro)
  • BG 5262-8922
  • Faktura (ange faktura i din anmälan) Faktureringsavgift 49:-

Om kursen

I kursen ingår en föreläsning, med tillhörande kompendium, om vad det innebär att aktivt träna balans med sin hund samt instruktioner och råd i praktisk balansträning. Kursen är ca 2,5 h lång varav ca första timman är teori och andra timman praktik samt tid för fruktstund, vila och frågestund.

Deltagare

Hunden måste vara minst 6 månader gammal för att delta! Hunden ska vara bekväm med att vara i en lokal med andra hundar. Hunden ska även kunna lämnas i bil/bur eller dylikt för kortare vilopaus. Det finns plats för 6 stycken deltagare med hund samt max 6 stycken åhörarplatser. Som åhörare får man delta på föreläsningen samt åskådare under praktiken.

Att vara med som åhörare passar perfekt för dig som inte vill eller kan ta med din hund på kurs!

För den unga hunden handlar det om att lära känna sin kropp, hitta balansen till ett ergonomiskt rörelsemönster och att lägga en god grund för framtida muskeluppbyggnad. En ung hund ska tryggt och säkert lära känna sin kropp och utveckla självförtroende inför framtida utmaningar. Här är alltså inte muskelbyggnad i fokus i första hand!

För hunden mitt i livet, i sina bästa år, läggs mer fokus på muskelutveckling, uthållighet och styrka! Att ha god grundfysik är viktigt för alla, men hundar tar oftast (precis som oss människor) den lättaste vägen! Att alltid ta genvägen har inte alltid fördelar. Kanske avlastar hunden en tass på grund av en gammal stukning/sträckning som den inte är helt bra ifrån?

Balansboll ägg
Zehra på ägget

För de hundar som fått några års erfarenheter är det oerhört viktigt att vi hjälper dem bibehålla rörligheten och jobba stabiliserande! Tack vare stabiliserande övningar hjälper man hunden att skydda sig från eventuella fall eller ojämnheter som kan tänkas komma i dess väg!