Inga kurser hålls under rådande pandemi!

Balanskurs Grund 2,5 h

Ett kurs-tillfälle som passar alla hundar, stora som små, gamla som unga!
Balanskurs Grund ger dig verktyg att lära känna din hunds rörelsemönster och se vilka övningar som kan vara till hjälp att förbättra din hunds kroppskontroll och fysik.

Balanskurs


Övningarnas svårighetsgrad anpassas lätt utefter din hunds förmåga och behov, därför passar denna kurs de allra flesta fyrbeningar!

För den unga hunden handlar det om att lära känna sin kropp, hitta balansen till ett ergonomiskt rörelsemönster och att lägga en god grund för framtida muskeluppbyggnad. En ung hund ska tryggt och säkert lära känna sin kropp och utveckla självförtroende inför framtida utmaningar. Här är alltså inte muskelbyggnad i fokus i första hand!

För hunden mitt i livet, i sina bästa år, läggs mer fokus på muskelutveckling, uthållighet och styrka! Att ha god grundfysik är viktigt för alla, men hundar tar oftast (precis som oss människor) den lättaste vägen! Att alltid ta genvägen har inte alltid fördelar. Kanske avlastar hunden en tass på grund av en gammal stukning/sträckning som den inte är helt bra ifrån?

Balansboll ägg
Zehra på ägget

För de hundar som fått några års erfarenheter är det oerhört viktigt att vi hjälper dem bibehålla rörligheten och jobba stabiliserande! Tack vare stabiliserande övningar hjälper man hunden att skydda sig från eventuella fall eller ojämnheter som kan tänkas komma i dess väg!

Några balansbollar kommer att finnas med på kurs-tillfället, men i huvudsak kommer vi jobba med föremål som finns hemma, ute på promenade och är Er tillgängliga i vardagen för att Ni ska kunna utmana Er hunds balans varje dag!

Om kursen

I kursen ingår en kortare föreläsning, med tillhörande info-häfte, om vad det innebär att aktivt träna balans med sin hund samt instruktioner och råd i praktisk balansträning. Det finns även mjukt levergodis tillgängligt om man behöver motivera sin hund lite extra! Kursen är ca 2,5 h lång varav första timman är teori och andra timman praktik samt tid för fika, vila och frågestund.

Deltagare

Hunden måste vara minst 6 månader gammal för att delta! Hunden ska vara bekväm med att vara i en lokal med andra hundar. Hunden ska även kunna lämnas i Bil/bur eller dylikt för kortare vilopaus. Vaccinationsintyg för hunden ska kunna uppvisas! Det finns plats för 6 stycken deltagare med hund samt max 6 stycken åhörarplatser. Som åhörare får man delta på föreläsningen samt åskådare under praktiken.